-->

2013. november 1., péntek

Kritika #1

Sziasztok! Meghoztam az első kritikát. Örülök, hogy kezd titeket érdekelni az oldal. Próbáltam korrekten leírni a véleményem, remélem sikerült is. Szeretnék szólni, hogy Hanna egy ideig nem lesz elérhető, mivel elutazott, de nemsokára hatalmas lendülettel tér vissza közénk. Mit is mondhatnék? Kritikára fel!


Kinézet: Ha már design, akkor kezdjük a fejléccel. Első ránézésre nagyon szúrja a szememet az a rózsaszín. A helyedben én a háttérhez hasonló, annál kicsit sötétebb színt választottam, mivel így nagyon elütnek egymástól. Viszont a képek összemosása elég jól sikerült, a főszereplők is szépen lettek kivágva. A felirat jól olvasható rajta, annak is egyedül a színén változtattam volna egy kicsit. A bejegyzések kicsit olyanok, mintha szét lennének esve, egyáltalán nem egységesek. Ebben közrejátszanak az helyenként beszúrt képek is. A modulháttér rendben van, minden jól olvasható, bár a helyedben sorkizártra állítanám a szöveget, mivel úgy sokkal esztétikusabb. A másik dolog, amit megváltoztatnék, az a kommentek betűtípusa. Szép meg minden, de alig olvasható. Vagy keress egy hasonló betűtípust, vagy rakd nagyobb méretre, mert így kicsit nehéz kibogarászni, hogy mit is akar írni az adott személy. Bár lehet, hogy csak az én szememmel van baj, ez esetben elnézést. Minden mást rendben találtam.
Összességében egész szép az oldal, ha változtatsz ezen a néhány dolgon, még ennél is sokkal jobb is lehet.

Történet: Nos, az első néhány fejezet kicsit sablonos. Van egy "rossz lány", aki valójában nem az, de mégis beskatulyázták, van egy helyes osztálytársa, akivel titokban tetszenek egymásnak, később pedig mostohatestvérek lesznek. Ettől pedig kicsit közhelyes lesz az egész történet. Ezzel nem lenne baj, mert a legtöbb szerelmes könyv is tele van klisével, de az első néhány résznél eléggé húztam a számat a helyesírásoddal kapcsolatban. Akkora hibákat nem vétettél, de azok a fránya igekötők. Egyre többször látom, hogy valaki külön írja az ilyen igéket, ami elég zavaró tud lenni. Ezen kívül volt még egy-két apróbb vesszőhiba, elírások.
A történettel kapcsolatban észrevettem még egy apró bakit. Az első részben azt írtad, hogy a főszereplőlány tizennyolc éves. Ez eddig oké, de valamelyik későbbi részben azt írtad, hogy az anyja harmincéves. Egy pillanatig elgondolkodtam, mikor olvastam, hogy most én vagyok hülye, vagy az anyja tényleg tizenkét évesen szült. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem velem van a baj, úgyhogy legközelebb figyelj ilyen apróságokra, mert sok minden elúszhat rajta!
Néhol eléggé zavaros a fogalmazásmódod. Például ott volt az a rész, mikor Felicite sírt, amiért Nathan molesztálni akarta. Annál a résznél, hogy "végig nézett a kezemen, az arcomon, amin már patakokban folytak a könnyek", kicsit összezavarodtam. Kicsit olyan hatást kelt, mintha azt írtad volna, hogy a kezén keresztül sír. Szerintem odabiggyeszthettél volna egy "utána" szócskát az "arcomon" elé, és máris megnyugodott volna a pici lelkem. Bár lehet, hogy ez megint csak az én hülyeségemnek tudható be. Viszont tetszettek az apró megjegyzések, amiket a főszereplő tett magában. Néha eléggé megmosolyogtattak. Ettől független számomra néha problémás az érzelmek átadása is. Időnként olyan, mintha csak egy vázlatot írtál volna, és nem fejtetted volna ki igazán, amit szerettél volna. Mondjuk ebben közrejátszhat az is, hogy nem igazán vagyok oda Niall-ért. Meglepő, de nekem az összes szereplő közül Nathan a legszimpatikusabb. Kicsit bővebben kifejthetted volna, hogy miért öl embereket. Engem legalábbis nagyon érdekel. Ahogy haladtam előre a részek olvasásával, úgy fejlődtél te is. Igaz, van még mit tanulnod, de jó irányba haladsz.
Végezetül szerintem nagyjából rendben van a történet, csak vigyázz azokra, amiket leírtam. A fogalmazásod oké, csak így tovább! Remélem, hogy nem bántottalak meg, és tudtam segíteni. További jó írást!

faith

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése